Uskrsna čestitka predsjednika Mesića

U POVODU blagdana Uskrsa, predsjednik Republike Stjepan Mesić uputio je danas čestitku Josipu Bozaniću, nadbiskupu zagrebačkom i predsjedniku HBK, i svim katoličkim vjernicima u Hrvatskoj.

"Najveći kršćanski blagdan Uskrs ove godine proslavlja se u očekivanju bliskoga trećeg posjeta Svetog Oca našoj domovini. To uvećava radosno blagdansko ozračje među katoličkim vjernicima, koji s nestrpljenjem očekuju taj posjet", stoji u čestitki.

Predsjednik napominje da će svojim dolaskom Sveti Otac aktualizirati zacijelo one točke kršćanske poruke koje su nužne da bismo, uz potrebnu materijalnu obnovu domovine i blagostanje naših građana, proveli i moralnu obnovu. "Bez toga, svjesni smo, neće se moći postići opće dobro za sve. Uskrs zato možemo doživjeti i kao prigodu da preispitamo svoju zauzetost za bližnje, a to znači za pravdu, mir, solidarnost, poštovanje ljudske osobe i sve druge vrijednosti koje su vezane za poslanje što ga je u povijesti izvršio Isus Krist", ističe predsjednik Mesić.

Predsjednik je stoga u duhu tih misli izrazio očekivanje da će i dalje biti dobra suradnja između državnih i crkvenih vlasti na svim onim programima koji će pridonijet rastu općega dobra u Hrvatskoj.

"Vama, svim nadbiskupima i biskupima, svećenicima i svim katoličkim vjernicima u Republici Hrvatskoj želim sretan Uskrs!", stoji u čestitki predsjednika Mesića.

Predsjednik Mesić uputio je i čestitku svim kršćanskim vjernicima koji Uskrs slave prema gregorijanskom kalendaru.

U ovim uskrsnim danima intenzivno se proživljava vjersko i obiteljsko zajedništvo i više se pažnje pridaje miru, pravdi i blagostanju, stoga je već sada potrebno graditi budućnost na takvim temeljima, stoji, među ostalim, u čestitki. "Uskrs, blagdan koji vrijednost života postavlja na prvo mjesto, potiče nas u nastojanjima da željeno opće dobro živimo već sada", istaknuo je predsjednik Mesić.Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara