Uskrsna čestitka premijera Račana

PREDSJEDNIK Vlade Ivica Račan uputio je danas uskrsnu čestitku mitropolitu zagrebačko-ljubljanskom i Italije Jovanu te svim vjernicima koji Uskrs slave po julijanskom kalendaru.

"U ime Vlade Republike Hrvatske i svoje osobno, čestitam Vam sretan i blagoslovljen Uskrs, sa željom da nas i svetost najvećega kršćanskoga blagdana podupre u miru i izgradnji pravednijega i snošljivijeg društva", stoji u Račanovoj čestitki mitropolitu Jovanu.

Dodaje se da je "u vremenu uvijek novih iskušenja svaka obnova vjere i nade u ljudima dobre volje ohrabrenje i doprinos međusobnom povjerenju".
Tekst se nastavlja ispod oglasa

Svim kršćanskim vjernicima koji Uskrs slave po julijanskom kalendaru premijer Račan je poručio da taj blagdan oživotvoruje poštovanje prema životu samome i životu svakoga ljudskog bića.

"Najsvetiji od svih kršćanskih blagdana prenosi Kristovo učenje o nadi i ohrabrenju pred izazovima koji nas očekuju i potiču u zajedničkom pregnuću izgradnje bolje budućnosti. U ime Vlade i svoje osobno, čestitam Uskrs pravoslavnim vjernicima sa željom da ga provedu u ljubavi, molitvi i miru", stoji u čestitki.
Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara