Uspjela združena vježba u srednjem Jadranu

ZDRUŽENA višenacionalna pomorska vježba, što je pod nazivom "Adriatic Phiblex" jutros održana u srednjem Jadranu, bila je vrlo uspješna, ocijenio je zapovjednik vježbe kapetan bojnog broda Marin Stočić.

Osim hrvatskih u vježbi su sudjelovale postrojbe makedonskih i albanskih, a od američkih vojnih snaga razarač USS SULIVANS.

"Albansko i makedonsko pješaštvo te hrvatske mornaričke, pješačke i zrakoplovne snage postigle su vrlo visok sklad i koordiniranost i u vrlo kratku vremenu ostvarile su cilj vježbe - borba protiv terorizma na moru", kazao je za Hinu zapovjednik vježbe Marin Stočić. U vježbi je prikazan prepad na teroristički brod koji je ušao u hrvatske teritorijalne vode u području Šibenika i otoka Žirja, dodao je kapetan bojnog broda Stočić.
Tekst se nastavlja ispod oglasa

Po njegovim riječima akcija je obavljena munjevito, teroristi su uhvaćeni na moru, a zatim su pripadnici Lučke kapetanije, Ministarstva mora, turizma, prometa i razvitka i Ministarstva unutarnjih poslova postupili po hrvatskim zakonima.

Dio pješačkih snaga prebačen je zatim na jugoistočnu obalu otoka Žirja i ondje su uz pomoć zrakoplova i potporom američkog razarača potpuno onemogućili terorističke snage.

Današnja višenacionalna vježba u srednjem Jadranu četvrta je iz skupine vježba pod nazivom "Adriatic Phiblex".
Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara