Uspješno operiran Slovenac kojeg je kod Visa napao morski pas

Uspješno operiran Slovenac kojeg je kod Visa napao morski pas

ZA HRVATSKO podneblje nesvakidašnja nesreća, oko podneva se dogodila u uvali Smokova na otoku Visu - slovenskog je turista napao morski pas te ga je teško ozlijedio.

Slovenski ronilac je uspješno operiran u splitskom KBC-u. Operirao ga je kirurški tim predvođen voditeljem Odjela kirurgije dr. Vedranom Radonićem koji je kazao kako je u suradnji s plastičnim kirurgom obavljena rekonstrukcija arterija i mišića kako bi se Slovencu spasila noga.

Rana se tretira kao ratna rana, što znači uporabu velikih količina antibiotika i tretman u barokomori, napomenuo je dr. Radonić.

Pretpostavlja se da je morskoga psa privuklo krvarenje iz ulovljenoga gofa kojeg je ronilac nosio oko struka.  Oceanograf dr. Alen Soldo je napomenuo kako "neman" pri napadu zatvara oči te da je vjerojatno umjesto ribu o njegovu struku zagrizla nogu ronioca.

Napad svega desetak metara od obale

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Kako je izvijestila Državna uprava za zaštitu i spašavanje, ronioci su u pomoć pozvali oko 12.40 sati. Naveli su kako ih je, dok su ronili u viškom akvatoriju, napao morski pas. Jednog od njih, 43-godišnjaka iz Ljubljane, morski pas je ugrizao za potkoljenicu.

Preplašeni ronioci su naveli kako su se u trenutku napada nalazili svega 10-ak metara od obale i kako je morska neman bila dužine tri metra. O slučaju je odmah izviješten Institut za oceanografiju i ribarstvo.

Napadnutom 43-godišnjaku je liječničku pomoć pružila ekipa Hitne medicinske pomoć Vis, na čelu sa dr. Nikolom Tomićem. Zaustavili su krvarenje te su zatražili prijevoz napadnutog muškarca u KBC Split. Na Vis je, iz baze Divulje, odmah upućen helikopter HRZ-a, koji je preuzeo ozlijeđenog Slovenca prebacio u splitsku bolnicu.

Dr. Tomić je naveo kako je muškarac zadobio veliku ozljedu stražnjeg dijela desne potkoljenice, u obliku razderotine, te kako je izgubio dosta krvi, ali je njegovo opće stanje dobro.

I.M.
Foto: Ilustracija

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara