Usporen promet kroz Liku, pojačan na važnijim prometnicama i graničnim prijelazima

Promet je pojačan na svim važnijim prometnicama u zemlji, a zbog radova na dionici D1 KorenicaPećane, obilaznim smjerom KorenicaBunićPećane vozi se u dugačkoj koloni brzinom od 30km/h, priopćio je Hrvatski autoklub. L

Promet je pojačan osobito na autocestu A3 Zagreb-Lipovac, na D1 od Slunja preko Korenice prema Gračacu, te na dionicu D 50 Vrh Kapele-Gospić-Gračac.

Zbog nestabilnog vremena i mokrih cesta povremeno se događaju manje prometne nesreće, što dodatno usporava promet.

Ličko-senjska Policijska uprava priopćila je da se zbog neprilagođene vožnje uvjetima na kolniku na području Korenice, Karlobaga i Otočca dogodilo se 11 prometnih nesreća.

Na graničnim prijelazima sa Slovenijom pojačan je putnički promet na ulazu u Hrvatsku ? na GP Bregana čeka se do 30 minuta, a na GP Macelj većih čekanja nema. Na GP Bregana veći je i priljev teretnih vozila u Hrvatsku.
Tekst se nastavlja ispod oglasa

Na GP Bajakovo kolona putničkih vozila na izlazu iz Hrvatske duga je do 3 km, a teretnih 6-7 km. Vozačima HAK savjetuje da se s autoceste Zagreb-Lipovac od čvoru Županja upute na prijelaze Tovarnik i Ilok. Na ulaz u Hrvatsku na GP Bajakovo kolona osobnih vozila povremeno je duga do 1km.

Granične prijelaze Rupa i Pasjak osobna vozila prolaze bez zadržavanja.

Na prijelazima s Bosnom i Hercegovinom na izlazu iz na?e zemlje promet je također intenzivniji.

(Hina) xpp yjn

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara