Uteljen Hvatski savez udruga inovatora

DVADESETi sedam inovatorskih udruga iz cijele države udružilo se u Hrvatski savez udruga inovatora, priopćila je danas ta novoosnovana krovna inovatorska udruga.

Na jučerašnjoj osnivačkoj skupštini održanoj u Zagrebu usvojen je Statut i program rada Saveza. Za predsjednika je izabran Stanislav Čajevec, dok su potpredsjednici Marko Bubaš i Ante Zekić.

Temeljni ciljevi Saveza bit će otkrivanje, poticanje i razvitak stvaralačkog potencijala, te stvaranje stimulativnog okružja za inovatore. Savez će se zalagati i za komercijalizaciju inovacija, prezentaciju novih postignuća i izradu nacionalne strategije razvoja inovacija, stoji u priopćenju.

Zadaće Saveza, kažu inovatori, izvedene su iz potreba razvitka kreativnog ljudskog potencijala Hrvatske, a u cilju jačanja međunarodne kompetetitivnosti i želje da se putem inoviranih hrvatskih proizvoda postignu što veći gospodarski uspjesi.

Prema podacima Saveza u Hrvatskoj djeluje oko šest tisuća inovatora, a od stjecanja suvereniteta u Hrvatskoj je patentom zaštićeno svega 400-tinjak novih rješenja.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara