Utemeljen Savez nezavisnih lista i vijećnika Istre

U ŽMINJU je osnovan Savez nezavisnih lista i vijećnika Istre koji okuplja 18 lista i nezavisnih vijećnika Skupštine Istarske županije i gradskih vijeća u Županiji s ukupno stotinjak članova, koji će sudjelovati na idućim parlamentarnim izborima u osmoj izbornoj jedinici, rečeno je na današnjoj konferenciji za novinare Koordinacijskog odbora Saveza u Puli.

Predstavnici Koordinacijskog odbora Bruno Poropat, Vili Bassanese i Mladen Ferenčić istaknuli su kako je cilj u utorak osnovana Saveza okupiti sve članove nezavisna lista što djeluju u Istri.

"Nezavisne liste osnovane su kao oblik otpora autokratskoj vladavini IDS-a u Istri, a prikupljeni potpisi građana za referendum protiv rasprodaje zemljišta u Istri dokazuju kako su Istrani vrlo svjesni tog pitanja", ocijenio je idejni začetnik Saveza Bruno Poropat iz Rovinja.
Tekst se nastavlja ispod oglasa

Po riječima nezavisnoga županijskog vijećnika Mladena Ferenčića oni su se okupili poglavito radi sudjelovanja na lokalnim izborima, no s obzirom na moguću veliku apstinenciju birača koji nemaju za koga glasovati, izići će sa svojom listom i na parlamentarne izbore.

Na današnjoj konferenciji za novinare predstavljena je i Deklaracija o Istri na osnovi koje će se oni zalagati za uspostavu djelotvornijeg sustava raspolaganja prostorom, posebno uz obalu, koji će se temeljiti na koncesijama, zakupu i pravu gradnje nasuprot sve češćoj rasprodaji zemljišta i bespravnoj gradnji.

Stoga su pozvali sve udruge i nezavisne pojedince da se pridruže inicijativi za "promišljanje budućnosti Istre".
Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara