Utemeljen ured IDC Adriatics d.o.o.

Utemeljen ured IDC Adriatics d.o.o.

IDC Hrvatska, ured analitičarske kuće u Zagrebu, postaje vodeći regionalni ured koji od sada nosi ime IDC Adriatics d.o.o. Promjena imena odražava širenje tvrtkinog poslovanja odnosno pokrivanje zemalja regije: Albanije, Bosne i Hercegovine, Hrvatske, Makedonije, Slovenije te Srbije i Crne Gore.

Širenje poslovanja na regiju koincidira s 40-godišnjicom utemeljenja i djelovanja IDC-a; danas u svijetu vodeće analitičarske kuće na području ICT tržišta sa ukupnim prihodima od oko 200 milijuna američkih dolara te sa više od 700 zaposlenih analitičara u 50-tak država svijeta.

Osim glavnog ureda za regiju u Zagrebu sa šest zaposlenih analitičara, IDC Adriatics ovim povodom otvara i predstavništva sa po dva zaposlena u Ljubljani (Slovenija) i Beogradu (Srbija i Crna Gora) dok će u ostalim zemljama, koje djelovanje ureda pokriva, za sada biti angažirani ugovorni analitičari.

″Cilj ovakvog širenja je objedinjeno i komparativno osiguravanje praćenja, analiziranja i prognoziranja kretanja ICT tržišta i industrije u spomenutim zemljama. To je sukladno fokusiranju na zemlje regije od strane globalnih ICT vendora, od kojih većina ima Adriatics organizacijske jedinice te lokalnih IT tvrtki, koje također u sve većoj mjeri izlaze iz okvira matične zemlje i imaju za cilj pokrivanje tržišta nabrojenih zemalja″, izjavio je Boris Žitnik, regionalni menadžer ureda IDC Adriatics smještenog u Zagrebu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

IDC Adriatics prati tržišna kretanja pripremom tromjesečnih i godišnjih izvještaja koncentriranih na pojedine segmente tržišta: osobna i ostala računala, dlanovnici, pisači, fotokopirni uređaji, IT usluge, ERP i CRM, telekomunikacijske usluge i infrastruktura, Internet ekonomija te niz drugih. Tvrtka po narudžbi izrađuje analitičke projekte, priprema white paper-e i pruža savjetodavne usluge kod izrade poslovnih i marketing planova, tržišnog pozicioniranja, odabira kanala distribucije i sl. Pored toga IDC organizira uspješne IT konferencije, a u zadnje dvije godine tvrtka se i kod nas pozicionirala kao jedan od vodećih organizatora IT događaja, na čijih je desetak konferencija zabilježeno više od 2.000 posjetitelja. U Hrvatskoj, IDC je prisutan još od 1996. godine djelujući preko ugovornog partnera, tvrtke OMNIAconsult. Od 2001. godine na hrvatskom tržištu djeluje i podružnica IDC Hrvatska d.o.o.

Regionalni menadžer tvrtke IDC Adriatics je mr. Boris Žitnik, koji je još 1996. godine pionirski započeo s djelatnošću praćenja i analize IT tržišta u Hrvatskoj. Gospodin Žitnik magistar je poslovnog upravljanja, a u svojoj je bogatoj karijeri radio i kao asistent na Ekonomskom fakultetu Sveučilišta u Zagrebu, bio je direktor sektora za makroekonomske analize u Državnom zavodu za makroekonomske analize i prognoze te pročelnik u Gospodarskoj upravi Ministarstva vanjskih poslova.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara