UVEDEN U Plovidbu NOVI "JADROLINIJin" trajekt "TIN UJEVIĆ"

Trajekt "Tin Ujević" za prijevoz 200 osobnih automobila i tisuću putnika, koji je "Jadrolinija" kupila u Grčkoj, danas je u Rijeci svečano uveden u redovitu plovidbu.

Trajekt je dug 98 i širok 17 metara, najveća brzina mu je 15 a operativna brzina 14 čvorova. Izgrađen je u rujnu prošle godine u Pireju u Grčkoj, a cijena mu je 7,5 milijuna eura. Plovit će između Splita i Starog Grada na Hvaru te Supetra na Braču.

"Tin Ujević" može istom brzinom ploviti u oba smjera te ga karakterizira brz iskrcaj putnika i vozila. U unutrašnjosti, iznad garaža, nakazi se klimatizirani salon za putnike. Ovo je 50. brod u "Jadrolinijinoj" floti.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Potpredsjednik Vlade Slavko Linić izrazio je zadovoljstvo tim poslovnim potezom "Jadrolinije". Uvjeren je da će "Jadrolinija" svake godine snizivati prosjek starosti brodova te da će dio brodova biti izgrađen u hrvatskim bodogradilištima po programu Vlade i Ministarstva pomorstva, prometa i veza.

Trajekt je blagoslovio nadbiskup riječki Ivan Devčić. Među uzvanicima na svečanosti su bili ministar pomorstva, prometa i veza Roland Žuvanić, predsjednik Uprave "Jadrolinije" Slavko Lončar i riječki gradonačelnik Vojko Obersnel.

(Hina) dsil vkn

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara