Uvode se vize za državljane SiCG?

NAKON zaoštravanja odnosa između Hrvatske i SiCG, potaknutog sudjelovanjem srbijanske vlade u organizaciji nedjeljnog četničkog skupa, čini se da bi hrvatska Vlada mogla odgovoriti uvođenjem viza za državljane SiCG.

"Iako srpske vlasti podržavaju četnički pokret i poistovjećuju ga s oslobodilačkim i antifašističkim, Hrvatska neće prekinuti odnose sa Srbijom i Crnom Gorom." - kazao je premijer Sanader na saborskom aktualnom satu odgovarajući na pitanje predsjednika HSP-a Ante Đapića, a prenosi Večernji list.

"No, u slučaju potrebe reagirat ćemo viznim režimom." - znakovito je dodao Sanader, koji drži da u Srbiji ima i onih koji je četnički pokret gledaju istim očima kao i građani Hrvatske. Upravo bi te snage Hrvatska trebala podržati kroz bilateralnu suradnju, kazao je premijer.

Sanader je napomenuo da je Vlada prosvjedovala u SAD-u zbog uručivanja odličja četničkom zločincu Draži Mihajloviću, da je američkog veleposlanika osobno pozvao na razgovor i uputio mu prosvjed, te da je prosvjedovao i hrvatski veleposlanik u Washingtonu.

Predložio je da se u prosvjed uključi i Hrvatski sabor te donese izjavu kojom će osuditi četnički pokret, sve njegove zločine u Hrvatskoj i kolaboraciju s fašizmom i nacizmom.

"Ono što u Srbiji misle nas se ne tiče, ali moramo donijeti naše stajalište i reći da je četnički pokret bio jednak nacizmu i fašizmu, da je počinio strašna zlodjela", rekao je premijer.

Podsjetimo, trenutno je na snazi odluka o privremenom ukidanju viza za državljane SiCG koji ulaze u Hrvatsku, koja bi odlukom Vlade mogla biti povučena.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara