Uz rijetke iznimke, s poštovanjem prema Kuranu, zaključila istraga Pentagona

TROTJEDNA istraga u američkom zatvoru Guantanamo na Kubi o neprimjerenom ponašanju vojnog osoblja prema zatvorenicima i njihovim vjerskim osjećajima rezultirala je izvješćem u kojem se zaključuje da su se američki vojnici, uz rijetke iznimke, s poštovanjem odnosili prema Kuranu, objavio je Pentagon, prenosi France Presse.

Američko Južno zapovjedništvo, odgovorno za zatvor u kojem su zatočeni strani državljani osumnjičeni za veze s terorizmom, potvrdilo je, međutim, pet incidenata skrnavljenja svete islamske knjige.

Čuvari su, kako je u petak navečer u izvješću potvrdio Pentagon, nogom udarali Kuran, po knjizi je proliven urin, a na stranicama Kurana vojnici su pisali vulgarne riječi.
Tekst se nastavlja ispod oglasa

Istražno povjerenstvo tvrdi da "nema uvjerljivih dokaza da je ijedan pripadnik američkog vojnog osoblja u Guantanamu bacio Kuran u zahod", kako je 9. svibnja napisao tjednik Newsweek nakon čega je i pokrenuta istraga. Štoviše, u izvješću se tvrdi da su se sami zatočenici u puno više navrata s nepoštovanjem odnosili prema Kuranu.Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara