Uzelac novinarima: Vi mene trebate, ja vas ne

Uzelac novinarima: Vi mene trebate, ja vas ne

KOALICIJSKI partner HDZ-a, SDSS, u Vladi je danas je od 10.30 sati pregovarao o priznanju Kosova, koje bi se prema neslužbenim informacijama trebalo dogoditi sutra. Nakon gotovo dvosatnog sastanka potpredsjednik SDSS-a Milorad Pupovac je kazao novinarima da će predsjedništvo njegove stranke i Srpsko narodno vijeće odlučiti o "daljnjim aktivnostima", odnosno izlasku iz Vlade, nakon eventualnog preranog priznanja Kosova.

Pupovac je upozorio i da u koalicijskom sporazumu s HDZ-om postoji odredba o očuvanju odnosa sa Srbijom i u regiji, na koju se SDSS poziva kad je riječ o priznanju Kosova.

"Mi ne podržavamo stav da bi se Kosovo trebalo sada priznati. Zbog unutrašnjih predizbornih procesa i stanja na Kosovu smatramo da bi bilo razborito i obzirno pričekati i ne utjecati na odnose koji nisu direktno vezani za interese Republike Hrvatske", kazao je Pupovac.

Upitan slaže li se SDSS s opcijom da se Kosovo prizna nakon što izvanredni izbori u Srbiji završe, Pupovac kaže da se o stavu treba li Kosovo uopće priznati ili ne, SDSS nije izjasnio, međutim da je sigurno kako ta  stranka ne podržava tako brzo priznanje Kosova, i te su stavove iznijeli danas na sastanku u Vladi s Ivom Sanaderom.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Hoće li Uzelac glasati protiv na sjednici Vlade?

Na sastanku u Vladi kojega službeno nije niti bilo, prisustvovali su i Slobodan Uzelac, Ratko Gajica i Vojislav Stanimirović. Upitan znači li protivljenje SDSS-a priznavanju Kosova to da će potpredsjednik Vlade Uzelac sutra glasati protiv takve odluke, Pupovac kaže da on nije Uzelac, ali da "SDSS neće moći podržati odluku Vlade o priznanju Kosova sutra".

Kada su novinari isto pokušali saznati od samog potpredsjednika Vlade koji je u tom trenutku bio u Saboru, oni im je u klubu zastupnika hladno odgovorio "Vi mene trebate, ja vas ne".

A.B. 
Foto: Index

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara