uzete izjave zapovjednika i časnika teretnog broda´frojdi 1´

Povjerenstvo za utvrđivanje pomorske nezgode iz šibenske Lučke kapetanije danas je uzelo izjave zapovjednika broda ´Frojdi 1´ Krenara Osmania te prvog časnika koji je bio u službi u trenutku jučerašnjeg sudara između albanskog teretnog broda ´Frojdi 1´ i ribarice ´Zornica´.

Ministarstvo pomorstva, prometa i veza u priopćenju je izvijestilo da se okolnosti prometne nesreće utvrđuju.

U priopćenju stoji da se ribarica ´Zornica´ iz Zadra sudarila u nedjelju oko 18,40 sati s albanskim teretnim brodom ´Frojdi 1´, dužine 61,7 metara, koji je plovio iz Kopra prema Draču. Došlo je do prodora vode u ribaricu, koja je nakon sedam minuta potonula osam nautičkih milja od Rogoznice.

Brodolomce sa ´Zornice´, tri člana posade i jednog putnika, spasila je ribarica ´Ana´ iz Splita koja je bila dvije nautičke milje dalje te ih je prevezla oko 21 sata u luku Rogoznica.

Albanski brod, brodara ´Vital Shipping company Durres´ iz Drača, s osam članova posade, koji je iz Kopra u Drač prevozio 707 tona tereta - ječma i ulja - nakon pomorske nezgode je stao i čekao, a u 19,35 sati iz šibenske Lučke kapetanije naređeno mu je da skrene prema sidrištu u Šibeniku radi očevida.

Ribaricom ´Zornicom´, vlasnika ´Zornica´ d.o.o. iz Tkona na Pašmanu, upravljao je zapovjednik Ivan Brižić s Preka na Ugljanu.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara