Uživajte u suboti: Sunčano i toplo u većini zemlje s temperaturama do 27 stupnjeva

Uživajte u suboti: Sunčano i toplo u većini zemlje s temperaturama do 27 stupnjeva

Foto: FAH

PRETEŽNO sunčano, a uz lokalno jači razvoj oblaka moguća je kratkotrajna kiša ili poneki pljusak s grmljavinom, češće poslijepodne i navečer, prognoza je Državnog hidrometeorološkog zavoda (DHMZ) za Hrvatsku za subotu.

Vjetar slab, mjestimice i umjeren jugozapadni i zapadni. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 22 i 27 Celzijeva stupnja.

Magla u Lici


Magla smanjuje vidljivost i usporava vožnju mjestimice u Lici i na autocesti A1 između tunela Mala Kapela i Sveti Rok. Zbog radova je zatvorena autocesta A7 između čvorova Šmrika i Križišće u smjeru Rijeke, a između čvorova Hreljin i Šmrika u smjeru Krka vozi se usporeno kroz zonu gradilišta, izvijestio je u subotu Hrvatski autoklub.

Dvosmjerno se vozi na autocestama: A2 Zagreb-Macelj između naplatnih postaja Zaprešić i odmorišta Jakovlje; Bregana-Lipovac zmeđu čvorova Novska i Okučani; jednom tunelskom cijevi kroz tunele: Malu Kapelu i Sveti Rok na autocesti A1.

Zbog radova na autocesti A2 Zagreb-Macelj, na čvoru Krapina zatvoren je ulazni krak u smjeru Zagreba. Obilazak je preko čvora Začretje.


U povodu održavanja manifestacije pod nazivom ”Brzi i žestoki Powered Ciak Auto” u Zagrebu uvodi se privremena regulacija prometa: do 6. lipnja do 4 sata zatvaranje Avenije Dubrovnik između Cimermanove ulice i Avenije Većeslava Holjevca u oba smjera; do 5. lipnja  do 23 sata zatvaranje Avenije Dubrovnik između Cimermanove ulice i Av. V. Holjevca za tramvajski promet; do 6. lipnja do 4 sata zatvaranje zapadne prometne trake Avenije Većeslava Holjevca u zoni raskrižja s Avenijom Dubrovnik.

Do 15. lipnja na državnoj cesti DC201 u blizini graničnog prijelaza Požane/Sočerga vozi se uz regulaciju prometa semaforima, a i dalje je zabrana prometa za autobuse koji se preusmjeravaju na GP Kaštel.

Granični prijelaz Harmica (SLO) otvoren je za vozila do 7,5 t.

Trajekti i katamarani plove prema redu plovidbe.

Od 25. svibnja trajekti Jadrolinije plove prema na sezonskom, ljetnom, redu plovidbe.
 

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara