Uznemirujuća snimka: Trenutak u kojem je bik rogovima probio toreadora, mladiću nije bilo spasa

Uznemirujuća snimka: Trenutak u kojem je bik rogovima probio toreadora, mladiću nije bilo spasa

Screenshot: YouTube

SULUDA tradicija u kojoj toreadori provociraju bikove posebno je popularna u Španjolskoj, a nakon trideset godina uzela je i prvu ljudsku žrtvu.

Toreador Victor Barrio (29), umro je u subotu od posljedica uboda roga na koridi u Teruelu, u središnje-istočnom dijelu Španjolske, objavio je organizator.

Po španjolskim medijima radi se o prvom smrtnom slučaju toreadora u trideset godina u Španjolskoj.

Televizijske snimke prikazuju Lorenza, bika teškog više od 500 kilograma, kako zadaje fatalni ubod rogom tresući nekoliko puta snažno toreadora u crvenom i pozlaćenom kostimu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Potom bika odvode Barriove kolege dok toreador leži na tlu, otvorenih očiju, ali očito bez svijesti.

Samo koji dan ranije šestero ljudi ozlijeđeno je u Pamploni za vrijeme drugog dana utrke s bikovima u sklopu festivalaSan Fermin nakon što su bijesni bikovi hvatali gomilu koja je od njih bježala.

Tradicija zabave s životinjama prisutna je i u Hrvatskoj, posebno u Dalmatinskoj zagori gdje se u ljetnim mjesecima organiziraju bikijade. Tu se uglavnom radi o tjeranju bikova na međusobnu borbu, a u tu svrhu se nerijetko divljački postupa s životinjama nebi li ih se izgladnjivanjem, dehidracijom i sličnim metodama natjeralo da budu što agresivniji u borbi.

Upozoravamo vas da je snimka koja slijedi prilično uznemirujuća.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara