Uznemirujuće fotografije: U blizini Karlovca lokomotiva naletjela na krdo konja

Uznemirujuće fotografije: U blizini Karlovca lokomotiva naletjela na krdo konja

Tekst: I.Kri.
Foto: Mario Pušić (Cropix), Radio Mrežnica

PRUGA Karlovac-Draganić zatvorena je oko 9.50 sati zbog toga što je lokomotiva bez vagona naletjela na krdo konja. Ne preporučujemo otvarati galeriju fotografija osjetljivijim osobama

U naletu lokomotive kod kanala Kupa-Kupa nekoliko konja je stradalo, dok od ljudi nije nitko ozlijeđen. Najmanje tri konja su stradala dok je jedno ždrijebe u teško ozlijeđeno te se ne zna hoće li preživjeti.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Krdo tih konja nije se smjelo naći na tom području, jer iz Hrvatskih voda tvrde kako nitko nema koncesiju za ispašu i držanje konja. Dozvola za košnju koju su Hrvatske vode izdale za to područje istekla je prije više od godinu dana.

Županijski i veterinarski inspektori su izašli na teren te će oni odlučiti što će biti sa lešinama i 12 konja koji u trenutku kada je prolazio vlak nisu bili na pruzi. Inspektorica Branka Horvatić organizirala je uklanjanje lešina, a veterinar će, ukoliko bude potrebno, eutanazirati ozlijeđenu životinju. Policija utvrđuje tko je vlasnik spornih konja. Kada ga pronađu slijedi mu novčana kazna i oduzimanje životinja te kaznena prijava. Promet na pruzi je i dalje u prekidu. 

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara