Uznemirujući video: Krvave borbe se vode oko grada Zavijaha u Libiji

Screenshot i video: Youtube

LIBIJSKI pobunjenici su odbili pokušaj snaga Moamera Gadafija da preuzmu strateški vrlo važan grad Zavijah koji se nalazi oko 50 kilometara zapadno od glavnog grada Tripolija.


Zavijah se već nekoliko dana nalazi pod paljbom dobro opremljenih Gadafijevih postrojbi koje su ga napale s istoka i zapada, a jutros su pobunjenici javili da su im se uspjeli oduprijeti te ih istjerati iz centra grada.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Međutim, prema najnovijim informacijama, Gadafijeve snage se sada regrupiraju i spremaju za novi napad. Broj žrtva još nije siguran. U međuvremenu su pobunjenici uspjeli zauzeti luku Ras Lanuf koja se nalazi istočno od Tripolija.

Arapski satelitski programi izvijestili su da se u Zavijahu pucalo iz tenkova na stambene dijelove grada. "Tenkovi, oklopna vozila i topništvo. Ponovno borbe i sukobi kakve nismo vidjeli ni u Iraku. Mislim da je ovo genocid", rekao je jedan od očevidaca za televiziju Al-Arabiju.

Jučer je u blizini Bengazija u dvjema uzastopnim eksplozijama uništeno skladište oružja. U napadu je poginulo najmanje 27 osoba, dok ih je nekoliko desetaka ranjeno. Još nije poznato što je prouzročilo eksplozije.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara