Uznemirujući video: Vojska bez očitog razloga pucala na prosvjednike u Bahreinu

Screenshot i video: Youtube/AP

NA INTERNETU se pojavila uznemirujuća snimka bahreinskih snaga sigurnosti koje bez očitog povoda pucaju na prosvjednike.

Incident je snimljen tijekom prosvjeda u petak. Snage sigurnosti su dosad, kako izvještavaju strani mediji, ubile 6 i ranile 50 ljudi.

BBC je danas izvijestio da su se oklopna vozila i vojska povukli s ulica Maname, a vratila se policija koja je među prosvjednike koji su se pokušali vratiti na Biserni trg bacila suzavac.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Prije toga je kralj Bahreina Hamad pozvao svog najstarijeg sina princa Salmana da započne s dijalogom kako bi riješili političku krizu, a princ je pozvao prosvjednike da se povuku s ulica.

Prosvjednici traže ostavku

Međutim, najveća oporbena skupina šijitskih prosvjednika je odbila pregovarati sa sunitskom kraljevskom obitelji. Wefak blok je zatražio ostavku vlasti te povlačenje vojske s ulica Maname.

SAD je u međuvremenu izrazio zabrinutost zbog nasilja u zemlji koja mu je jedna od ključnih saveznika te u kojoj se trenutno nalazi Peta flota Američke mornarice.

Podsjećamo, nakon što je na prosvjednike poslana policija koja je nemilosrdno tukla muškarce, žene i djecu, u četvrtak je na njih poslana i vojska u tenkovima.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara