Uzrok požara u robnoj kući ´Pevec´ u Bjelovaru tehničke naravi

UZROK požara što se dogodio prije gotovo mjesec dana u bjelovarskoj robnoj kući ´Pevec´ tehničke je naravi a šteta je procijenjena na oko 10,5 milijuna kuna, istaknuto je na konferenciji za novinare u Općinskom državnom odvjetništvu u Bjelovaru.

Općinska državna odvjetnica Ksenija Pavić novinarima je rekla da su podmetanje požara i provala isključeni te da policija nastavlja operativnu obradu, a o pojedinostima uzroka požara znat će se nakon dopune nalaza vještaka.

Moguć uzrok požara je kvar na toplinskim i električnim instalacijama, rečeno je. Odvjetnica Pavić napomenula je da je atest za elektroinstalacije vrijedio do ožujka sljedeće godine.

Moguća nestabilnost zgrade robne kuće ´Pevec´, o kojoj se nagađalo u kuloarima, također nije uzrokovala požar robne kuće jer je montažnu zgradu u studenom ove godine pregledao državni Institut građevinarstva.

Naglašeno je da je tvrtka ´Pevec´ u rujnu ove godine osigurala i robnu kuću u Bjelovaru i ostalih 14 u Hrvatskoj i tu nije bilo nikakvih nepravilnosti i nezakonitosti.

Po sadašnjim odštetnim zahtjevima šteta se od požara procjenjuje na 10,5 milijuna kuna, od kojih je tvrtka ´Pevec´ prijavila 7,6 milijuna kuna.

U međuvremenu je zgarište robne kuće u središtu Bjelovara očišćeno.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara