Vaba banka Varaždin preuzima obradu cjelokupnog platnog prometa

SA CILJEM poboljšanja usluge platnog prometa, Vaba d.d. banka Varaždin od danas preuzima obradu cjelokupnog platnog prometa za poslovne subjekte u svojim poslovnicama, što znači da je od sada u Vaba d.d. banci moguća obrada cjelokupnog kunskog platnog prometa, priopćeno je iz te banke.

Uz već dobro poznatu paletu financijskih usluga, Vaba d.d. banka Varaždin u svoju je ponudu tako uvrstila i sljedeće usluge za poslovne korisnike: cjelokupno kunsko poslovanje, uplatu i isplatu gotovine, kunski i devizni platni promet, otvaranje i zatvaranje kunskih i deviznih računa, uplatu osnivačkog pologa, zaprimanje i obradu platnih naloga, kompenzacijske naloge, zaprimanje i isplatu gotovine, zaprimanje i obradu plaća, zaprimanje zahtjeva za Internet bankarstvo, zaprimanje zahtjeva i izdavanje BON 2 obrasca, zaprimanje zahtjeva i izdavanje određenih potvrda vezanih za kunske i devizne račune, zaprimanje i obradu deviznih naloga, promjene potpisnih kartona i promjenu statusa računa te kontrolu stanja računa.

Usluge platnog prometa odvijat će se i putem Internet bankarstva Vaba d.d. banke - "Enter Vaba", a za što je osmišljen i novi servis. Kartice i čitači koje su klijenti do sada koristili za prijavu na "Enter Vaba" servis koji se odvijao putem FINA-e i nadalje će se bez dodatnih podešavanja moći koristiti i za prijavu na novi, u potpunosti Vabin "Enter Vaba" servis.

Temeljni kapital Vaba banke 153 milijuna kuna

Vaba d.d. banka Varaždin, od svog nastanka ostvarila je značajan rast i razvila široku mrežu poslovnica. Danas posluje kroz četiri financijska centra u Varaždinu, Zagrebu, Puli i Slavonskom Brodu te 12 poslovnica u Varaždinu, Čakovcu, Ludbregu, Krapini, Puli, Zagrebu, Sisku, Slavonskom Brodu i Novoj Gradiški te ima 153 zaposlenika.

Bilanca Vaba d.d. banke Varaždin na dan 31. kolovoza 2007. godine premašila je milijardu kuna, čime je banka potvrdila status jedne od najbrže rastućih banaka u Republici Hrvatskoj. Kriterij veličine bilance Vaba d.d. banku Varaždin svrstava u red srednje velikih banaka.

Dokapitalizacijom Vaba d.d. banke krajem kolovoza temeljni kapital banke povećan je za više od 91 milijun kuna te sada iznosi 153 milijuna kuna, dok jamstveni kapital istovremeno prelazi 180 milijuna kuna. Uz unapređenje usluga i povećanje konkurentnosti provedena dokapitalizacija otvorila je dodatan prostor za širenje i pozicioniranje Vaba d.d. banke Varaždin.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara