Vajgl pozvao Hrvatsku na suzdržanost u zaljevu

SLOVENSKI ministar vanjskih poslova Ivo Vajgl nazvao je u ponedjeljak incidentne situacije u Piranskom zaljevu, odnosno Savudrijskoj vali, provokacijama koje dolaze s hrvatske strane i pozvao na suzdržanost.

"Riječ je o postupcima koji su vrijedni žaljenja, a jedini odgovarajući način ponašanja Hrvatske bila bi suzdržanost", rekao je Vajgl za slovensku agenciju STA komentirajući incident od ponedjeljka kad je hrvatski ribarski brod ušao u vode za koje slovenske policije tvrdi da je pod njenom policijskim kontrolom.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
"Sve je jači dojam da su incidenti inscenirani i da u njima sudjeluju hrvatske vlasti. Hrvati moraju uvidjeti da provokativni postupci ne pridonose pronalaženju smirenih rješenja za otvorena pitanja", rekao je Vajgl za slovensku agenciju tijekom boravka u Bruxellesu, dodajući kako mu se čini da je riječ o želji da se u Sloveniji koja se nalazi u predizbornom razdoblju stvori uznemirenost.

Slovenski šef diplomacije ocijenio je da su postupci hrvatske strane zadnjih dana vrijedni svakog žaljenja i da se "tako ne vodi vanjska politika, a još manje susjedska politika u Europskoj uniji".

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara