VALPOVO: MALI DIONIČARI OPOVRGAVAJU POSTIGNUĆE DOGOVORA

Predstavnici udruga malih dioničara poljoprivrednog kombinata "Valpovo" dd i Sindikata zaposlenih u poljoprivredi, prehrambenoj i duhanskoj industriji i vodoprivredi Hrvatske (PPDIV) opovrgnuli su danas da je na jučerašnjem sastanku s predstavnicima novoregistriranog Nadzornog odbora i njegovim predsjednikom Ivom Brzicom postignut dogovor o daljnjem funkcioniranju poduzeća imenovanjem novih članova Uprave iz redova malih dioničara.

Na današnjoj konferenciji za novinare predstavnici malih dioničara i Sindikata ustvrdili su da je riječ o medijskoj manipulaciji u kojoj su, kako tvrde, medijima predstavljeni zaključci koji na sastanku nisu bili dogovoreni.

Županijski povjerenik PPDV-a Šimo Orešković rekao je da je na jučerašnjem sastanku u vladinu Uredu za socijalno partnerstvo u Zagrebu samo postignut kompromis o nastavku redovnog funkcioniranja poduzeća, ali ne i dogovor o izboru novih triju članova Uprave iz redova malih dioničara, kako je nakon sastanka rečeno medijima.

Rečeno je da će mali dioničari sami odlučiti hoće li imenovati svoje predstavnike u novu upravu, ali su oni to, nakon povratka iz Zagreba, kasno sinoć odbili jer ne žele imenovati svoje predstavnike u upravu koju ne priznaju, ustvrdio je Orešković.

Predsjednici Udruge malih dioničara "Valpovka" i Udruge malih dioničara PPK "Valpovo" Zdravko Birovljević i Andrija Križanec kazali su kako na sastanku u vladinu uredu nisu potpisani nikakvi obvezujući zaključci te kako su se mali dioničari izjasnili da ne žele Ivu Brzicu u Nadzornom odboru i Upravi.

Glavni sindikalni povjerenik "Valpova" dd Zdravko Turčinović optužio je Brzicu da je, uz pomoć predstojnika vladina Ureda za socijalno partnerstvo Vitomira Begovića, potpuno netočno medijima prikazao tijek sastanka te da je Brzica u kombinatu "Valpovo" "apsolutno nepoželjan".

Predstavnici Sindikata i malih dioničara ističu kako su s Ivom Brzicom spremni samo razgovarati o reotkupu njegova vlasničkog udjela jer, kako tvrde, u ovoj situaciji s Brzicom nije moguća nikakva suradnja i dogovor, a naveli su i mogućnost da Brzičine dionice otkupi Hrvatski fond za privatizaciju.
Tekst se nastavlja ispod oglasa

Na novinarski upit što će se poduzeti ako Visoki trgovački sud bude potvrdio nepravomoćno rješenje osječkog Trgovačkog suda o registriranju novog Nadzornog odbora i Uprave, Orešković je kazao kako eventualna takva odluka "neće dovesti do promjene situacije" jer, kako kaže, "ne želimo nikakvu suradnju s dioničarom Ivom Brzicom i moramo tražiti druga rješenja".

Turčinović je pojasnio da je to stoga što, kako tvrdi, mali dioničari još uvijek imaju 53 posto vlasničkog udjela Valpova.

Orešković nije izravno odgovorio na upit novinara zašto odmah nije reagirao na jučerašnje izjave Ive Brzice kazavši kako je vrijeme za davanje izjava bilo kratko te da su mediji "iskoristili cjelovitu izjavu Ive Brzice", a da je njegova izjava "izvučena iz konteksta".

Na ulazima u kombinat i dalje se nalaze radnici sa strojevima i poljoprivrednom mehanizacijom te djelatnici zaštitarske službe, koja je tamo upućena po nalogu novoregistriranog Nadzornog odbora i Uprave.

Jedan od radnika na ulazu novinare je dočekao s drvenom motkom u rukama, poručivši "ovo je za Brzicu".

(Hina) ivuč dd

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara