varaždin: otvoren obnovljeni dom za starije osobe

Varaždinski župan Zvonimir Sabati otvorio je danas obnovljeni odjel pojačane njege u Domu za starije i nemoćne osobe u Zavojnoj ulici u Varaždinu. Stambeni dio prenamijenjen je u 16 soba za pružanje usluga pojačane njege.

Ravnateljica Doma Vesna Vidović - Oreški rekla je da je sve veća potreba za uslugama pojačane njege. Dom se prilagođava potrebama starijih ljudi koji žive sve duže i sve su duže sa svojim obiteljima, a u Dom dolaze bolesni i nepokretni, rekla je.

Dom za stare i nemoćne osobe sada ima 359 ležaja, od čega 118 na odjelu pojačane njege. Čekanja nema za smještaj u dvokrevetnim sobama, dok je za jednokrevetnu sobu na listi čekanja 150 osoba, od čega bi se njih 50 htjelo smjestiti odmah. Za odjel pojačane njege čeka 40 osoba, a za smještaj u garsonijeru 22 bračna para, od kojih bi se pet parova htjelo smjetiti odmah, izvijestila je ravnateljica.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Zbog prokišnjavanja saniran je i ravni krov Doma, kao i 12 kupaonica. Ukupna vrijednost investicije je 590.000 kuna. S obzirom da je zgrada Doma izgrađena prije 25 godina iz županijskog proračuna je izdvojeno 200.000 kuna izvan minimalnog standarda za sanaciju balkona, a radovi su u tijeku.

Župan Sabati najavio je za iduću godinu izdvajanje dva milijuna kuna za adaptaciju ravnog krovišta Doma, koje je neprimjereno vremenskim prilikama u Varaždinu.

(Hina) xvar yln

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara