Varaždin: Potpisana dva sporazuma o sufinanciranju sustava odvodnje

DVA SPORAZUMA o višegodišnjem sufinanciranju izgradnje sustava odvodnje otpadnih voda u Varaždinskoj županiji, u ukupnoj vrijednosti od 69,618 milijuna kuna, potpisali su danas u Varaždinu predstavnici Županije, Grada, Hrvatskih voda i Ministarstva javnih radova, obnove i graditeljstva.

Ugovori se odnose na kapitalni sustav odvodnje čijom će se izgradnjom zaštititi najveća županijska vodocrpilišta pitke vode Bartolivec, Vinikoščaki i Varaždin.

Ugovor o petogodišnjem sufinanciranju odvodnog sustava istočno od grada (2003.-2007.) vrijedan je 37,55 milijuna kuna, od čega, kako je priopćeno iz Ministarstva javnih radova, to ministarstvo osigurava 10,15 milijuna kuna.

Ugovor o četverogodišnjem sufinanciranju izgradnje sustava na području zapadnih vodocrpilišta (2002.-2004.) vrijedan je 32,068 milijuna kuna, od čega Ministarstvo osigurava 9,5 milijuna kuna.

Ugovore su jutros u sjedištu Varaždinske županije potpisali ministar graditeljstva Radimir Čačić, generalni direktor Hrvatskih voda Jakša Marasović, župan Zvonimir Sabati, direktor gradskog komunalnog poduzeća Varkom d.d. Tomislav Kezelj i predstavnici lokalnih vlasti.Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara