Varaždin: Subvencija karata za učenike i studente

PREMA danas potpisanom ugovoru, Varaždinska županija subvencionirat će s 85 tisuća kuna kupnju mjesečnih željezničkih prijevoznih karata za 35 srednjoškolaca i redovnih studenata sa svog područja.

Cijena tako subvencionirane mjesečne karte za II. razred putničkog vlaka na relaciji Varaždin- Koprivnica- Zagreb bit će 491,96 kuna, što je za 30 posto manje od pune cijene karte. Ugovor o subvencioniranju željezničkog prijevoza učenika i studenata na relaciji Varaždin- Zagreb potpisali su danas predsjednik Uprave HŽ-a Tomislav Josip Mlinarić i varaždinski župan Zvonimir Sabati.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Stupanjem na snagu novog voznog reda 12. prosinca ove godine HŽ će uvesti novi vlak na relaciji Čakovec- Varaždin- Ludbreg- Koprivnica- Zagreb i natrag. Novi udobni vlak preko Koprivnice iz Varaždina za Zagreb skratit će vrijeme putovanja sa dosadašnjih 2, 5 sati za jedan sat, u odnosu na kraću relaciju preko Zaboka. Na pruzi Varaždin- Zagreb preko Zaboka brzine vlakova manje su zbog lošije pruge i konfiguracije terena.

(Hina) xvar ydd

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara