Varaždin: Ukinuto VI. zborno područje OSRH

U SKLOPU redovita preustroja Hrvatske vojske danas je ukinuto VI. zborno područje OSRH u Varaždinu i vojna kapelanija sv. Jurja Mučenika.

Šesto i Prvo zborno područje ulaze u sastav I. korpusa OSRH odlukom vrhovnog zapovjednika i Predsjednika, kazao je danas u vojarni ´Ivan V. Drašković´ general bojnik Mladen Kruljac, izaslanik načelnika Glavnog stožera Josipa Lucića i izaslanik zapovjednika Hrvatske kopnene vojske Marijana Marekovića.

Po riječima generala Kruljca VII. gardijska brigada u spomenutoj vojarni ulazi u sastav II. gardijske brigade koja će biti u sastavu I. korpusa, tako da velik dio profesionalne vojske ostaje u gradu Varaždinu. Dio zapslenika VI. zbornog odručja ipak odlazi raditi u sjedišta postrojba I. korpusa: dio će ostati u Varaždinu, dio odlazi u Zagreb, a dio - službenici, dočasnici i časnici - odlazi u Zapovjedništvo kopnene vojske u Karlovac.

Izrađen je dobar program, pa je osigurana skrb za sve zaposlenike bivšega VI. zbornog područja, ocijenio je general Kruljac.Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara