Varaždinska policija otkrila polje sa 120 kilograma indijske konoplje

Tekst: I.M.
Foto: PU varaždinska

VARAŽDINSKI policajci su jučer temeljem naloga istražnog suca Županijskog suda u Varaždinu izvršili pretragu doma i drugih prostorija kojima se koristi 40-godišnji D. R. iz Šemovca. Kako je izvijestila PU varaždinska, tom je prilikom policija u dvorištu D. R., iza gospodarskih objekata, pronašla polje marihuane.

U plastičnim teglama, od kojih su neke bile umetnute u zemlju, a druge položene na tlo, policija je ukupno pronašla 41 zasađenu stabljiku indijske konoplje visine od 150 do 240 centimetara. Ukupna težina pronađene konoplje je 120 kilograma, a policija je procijenila da bi se daljnjom preradom moglo dobiti oko 30 kilograma marihuane, čija bi vrijednost u uličnoj prodaji iznosila oko 210.000 kuna. Prilikom pretrage je pronađena i jedna automatska puška te tri pištolja te ukupno 315 komada raznog puščanog i pištoljskog streljiva.

Tijekom današnjeg dana će D. R. biti izveden pred istražnog suca Županijskog suda u Varaždinu. Tereti ga se za zloporabu opojnih droga i ilegalno posjedovanje oružja.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara