Varaždinski osnovnoškolac zapalio se zbog ljubavnih jada?

Varaždinski osnovnoškolac zapalio se zbog ljubavnih jada?

14-GODIŠNJI učenik sedmog razreda, koji je danas šokirao učenike u zaposlenike IV osnovne škole u Varaždinu kada se nasred hodnika polio razrjeđivačem i zapalio, navodno je to učinio, kako njegovi školski kolege kažu, zbog ljubavnih problema.

> Varaždinski osnovnoškolac se zapalio razrjeđivačem i zapalio

Školu je posjetio i varaždinski gradonačelnik Ivan Čehok, koji nam kaže kako se sve dogodilo iznenadno. "On se polio i zapalio i tu su uskočile djelatnice škole koje su reagirale doista za svaku pohvalu, za nekoliko sekundi ugasile su vatru, i prije nego je jedna od njih donijela aparat za gašenje", kaže nam Čehok.

Varaždinski gradonačelnik dodaje kako je dječak bio u teškom stanju kada je odvezen vozilom Hitne pomoći. "Nisam još kontaktirao njegovu obitelj, jer mogu samo misliti kako im je sad i da ih ne treba još dodatno uznemirivati", kazao je Čehok, dodavši kako je učenicima osnovne škole pružena psihološka i pedagoška pomoć i kako će im to biti omogućeno i u narednim danima.

Prema nepotvrđenim informacijama radi se o 14-godišnjem M.H. Ravnatelj IV. osnovne škole u Varaždinu Milivoj Purgarić ispričao nam je kako je vidio dječaka i da na osnovu toga misli da se radi o teškim opekotinama. "Cijelo lice i obje ruke su mu bile crne i hitno je prevezen u bolnicu u Zagreb što znači da su ozljede teške", ispričao nam je potreseni ravnatelj napominjući kako su cijeli prizoru vidjeli jedan razred  i tri dežurna učenika.

Bio član sekcije aviomodelara

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Dječak je prebačen u zagrebačku Kliniku za dječje bolesti. Kako njegov ravnatelj kaže, bio je vrlo dobar učenik. Razlozi zašto se odlučio na ovakav čin još uvijek nisu poznati. Dječak se zapalio oko 11 sati dok su ostala djeca bila na nastavi. Dežurna ga je učenica vidjela kako iz školskog zahoda izlazi potpuno mokar. Sjeo je ispred učionice vjeronauka i zapalio se.

14-godišnjak je navodno bio u sekciji aviomodelara te je vrlo vjerojatno znao kako će razrjeđivač reagirati na vatru.

Ministar prosvjete Dragan Primorac, koji je dječaka posjetio u Klaićevoj bolnici, kazao je kako je dijete trenutno u jako ozbiljno stanju i ima najbolju moguću skrb u ovom trenutku, dodavši kako je trenutno na intenzivnoj skrbi, ovijen zavojima. Na zamolbu obitelji, informacije o zdravstvenom stanju dječaka javnosti će ostati nedostupne.

"Oko njega su liječnici svih specijalnosti koji trebaju biti oko djeteta. I u ovom trenutku obitelji, a i djetetu i liječnicima je najvažnije imati mir. I to je ono što bih rekao kao liječnik, prvenstveno kao pedijatar", rekao je Primorac.

K.C.
Foto: IV OŠ Varaždin; RTL

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara