Varteks Denim Proizvodi ponovno postali ekskluzivni distributer za Levi´s na cijelom području bivše Jugoslavije

Varteks Denim Proizvodi ponovno postali ekskluzivni distributer za Levi´s na cijelom području bivše Jugoslavije

OD DANAS je stupio na snagu najnoviji amandman licencnog ugovora između tvrtke Levi Strauss&Co i tvrtke Varteksa iz Varaždina prema kojem Varteks Denim Proizvodi ponovno nakon deset godina postaju ekskluzivni distributer Levisovih proizvoda za sve zemlje bivše Jugoslavije.

"Ugovor regulira i ekskluzivno pravo distribucije Dockersa, Levisova sve popularnijeg branda casual odjeće" rekao je Davor Daraboš, direktor Varteks Denim proizvoda, tvrtke koja u Novom Marofu već 20 godina proizvodi Levis i koja je danas jedan od vodećih Levisovih kontraktora u Europi.

Naime, prema kriteriju prosječnih godišnjih investicija u unapređenje proizvodnje i zaštitu okoliša, ova je tvrtka vodeći Levisov partner.

Varteks je ovim ugovorom dobio "otvorene ruke" za izgradnju bivšeg tržišta, i to u svim segmentima: od plasmana proizvoda od definiranja lokacija (povratak vlastitih prodajnih prostora kao znatan potencijal), do promocije i redefiniranja imidža branda na tržištu.

Novim ugovorom Varteks Denim Proizvodi stekli su u okviru organizacije Levis Europa status ravnopravnog člana, što znači i suvereno pravo odlučivanja glede kreiranja strategije na vlastitom tržištu a u sklopu nove organizacije – Emerging Markets – koja uz teritorij Istočne Europe, Turske, Bliskog Istoka, Afrike, obuhvaća i područje bivše Jugoslavije kao ekskluzivno Varteksovo tržište.

Osim toga Varteks Denim Proizvodi dobili su konkretnu potporu u osiguranju suverenosti i suzbijanju paralelnog uvoza i falsifikata, što podrazumijeva predlaganje i provođenje međunarodnih zakonskih aktivnosti.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Za Varteks Denim Proizvode je ključna stvar povratak prava ekskluzivne distribucije Levis proizvoda na starim-novim tržištima koja su do 1991. godine činila 50 posto ukupnog prometa domaćeg tržišta Levisa.

Varteks Denim Proizvodi još uvijek su okosnica poslovanja Varteksa i njegov najprofitabilniji dio, te danas zapošljavaju oko 600 ljudi i prosječno godišnje proizvode 1,3 milijuna proizvoda s oznakom Levis, od čega se trećina prodaje na ekskluzivnim tržištima, a ostatak u cijelome svijetu.

Važnost ovog amandmana potencira i činjenica da je potkraj prošle godine najveća hrvatska tekstilna kompanija došla u posjed svih svojih nekretnina u Srbiji i Crnoj Gori čija je knjigovodstvena vrijednost procijenjena na 10 milijuna eura.

Riječ je o 33 prodavaonice i robne kuće ukupne površine 8 tisuća četvornih metara u svim većim gradovima kroz koje je Varteks u godinama prije rata ostvarivao godišnji promet od 15 milijuna eura.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara