Vatikan: Dekreti o čudima po zagovoru Ivana Merza i Marije Petković

U NAZOČNOSTI pape Ivana Pavla II. danas su u Vatikanu proglašeni dekreti o čudesima koja su se dogodila zagovorom Ivana Merza i Marije Petković, čime su potpuno okončani postupci za njihovu beatifikaciju..

Time su ispunjeni svi uvjeti za proglašenje Ivana Merza i Marije Petković blaženima. Očekuje se da će oni biti proglašeni blaženima na svečanostima u proljeće 2003., odnosno najvjerojatnije tijekom posjeta Ivana Pavla II. Hrvatskoj.

Ivan Merz (rođen u Banja Luci 1896. umro u Zagrebu 1928.) jedan je od osnivača, tajnik i glavni promicatelj organizacije hrvatske katoličke mladeži. Kongregacija za proglašenje svetih i blaženih u Vatikanu je 5. studenoga potvrdila ozdravljenje Anice Ercegović čudom po zagovoru Ivana Merza.
Tekst se nastavlja ispod oglasa

Marija Petković (rođena u Blatu na Korčuli 1892. umrla u Rimu 1966. godine) utemeljiteljica je Družbe Sestara Kćeri Milosrđa.

Istodobno je pročitan i dekret o kreposti i čudu zaslugom Majke Terezije, koja će dakle postati blaženom, te za još desetak osoba koje će biti proglašene blaženima i svecima.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara