Vatikan o New Ageu

NEW AGE predstavlja teorije i doktrine o Bogu, čovjeku i o svijetu koje su nespojive s kršćanskom vjerom, rekao je predsjednik Papinskog vijeća za kulturu, kardinal Paul Poupard, danas na konferenciji za novinare u dvorani Ureda za tisak Svete Stolice, predstavljajući dokument o vatikanskom gledanju na nove fenomene.

Riječ je o dokumentu od oko sto stranica, koji je Paupard nazvao privremenim. Dokument je sAčinilo više papinskih vijeća istodobno, te se u njemu ističe kako je New Age ´poticaj na jednu kulturu i istodobno pogrešan odgovor na krizu kulture´, koja postoji u svijetu.

´Ružna iskustva koja su pogodila svijet pretvorile su neke osobe u cinike prema vjeri i pri tome mislim na užasne trenutke holokausta, kao i na posljedice nuklearne bombe bačene na Hirošimu i Nagasaki, na koncu Drugog svjetskog rata´, rekao je Poupard. On je upozorio i na posljedice prijetnje ratom na Bliskom istoku, koje bi također mogle izazvati ne samo nove strepnje, nego i nepovjerenja prema kršćanskoj vjeri.

Zbunjenost mnogih osoba pred patnjom nevinih iskorištavaju razni pokreti i na taj način se može objasniti bijeg nekih vjernika prema tim novim pokretima i sektama, objašnjava Poupard.

Poupard je rekao da je taj dokument nastao i na zahtjev mnogih vjernika, ne samo svećenika, kako bi se znali pripremiti pred izazovima koje stvaraju novi pokreti.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara