Vatikan: Papa iduće godine u Dubrovniku, Rijeci i Zadru

PAPA IVAN PAVO II. trebao bi krajem proljeća ili početkom ljeta iduće godine po treći put posjetiti Hrvatsku, odnosno gradove Dubrovnik, Rijeku i Zadar, a možda i Osijek, izjavio je nakon audijencije kod Svetog Oca u Vatikanu hrvatski predsjednik Stjepan Mesić..

Mesić će u utorak svečano predati Papi božićno drvo koje je Hrvatska darovala Vatikanu.

´Za Hrvatsku je velika privilegija što smo ove godine počašćeni dati Svetom Ocu božićnu smreku´, rekao je predsjednik u razgovoru s novinarima u hrvatskom veleposlanstvu pri Svetoj Stolici. Dodao je da mu je također bila posebna privilegija što se osobno susreo s Papom.

Ivana Pavla II. je, kako je rekao predsjednik, zanimalo kakav odjek danas imaju njegove poruke upućene hrvatskim vjernicima tijekom dva pastoralna posjeta Hrvatskoj.

´Ja sam potvrdio...da su i danas te poruke prisutne ne samo u vjerskom, nego i u društvenom i političkom životu, rekao je Mesić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Što se tiče razgovora s državnim tajnikom Svete Stolice kardinalom Angelom Sodanom, Mesić je izjavio da se on posebice zanimao za hrvatsko približavanje EU, te zašto je Slovenija toliko odmakla od Hrvatske na tom putu.

´Objasnio sam mu da je Hrvatska prošla kroz rat koji je iza sebe ostavio uništenu privredu i veliki broj izbjeglica i progranika´, rekao je on dodavši kako se ti problemi sada polako rješavaju.

Tijekom susreta sa Sodanom bilo je riječi i o provedbi ugovora između Vatikana i Hrvatske, a govorilo se i o sporazumima koje Hrvatska potpisuje s drugim vjerskim zajednicama.

´Vatikan te sporazume pozdravlja jer su odraz politike ekumenizma i tolerancije među ljudima´.

Hrvatski će predsjednik u ponedjeljak navečer prirediti večeru u čast kardinala Sodana.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara