Vatikansko glasilo najavljuje dolazak 750 hrvatskih hodočasnika

Vatikansko glasilo ´L'Osservatore Romano´ najavljuje u broju od subote dolazak 750 hrvatskih hodočasnika na svečanost predaje božićnog drva Papi 17. prosinca i na opću audijenciju dan kasnije.

Pod naslovom ´Hodočašćenje hrvatskih vjernika u godini krunice´, list piše da su hodočasnici s područja Rijeke, Splita, Senja i Zagreba, te da ih predvodi riječki nadbiskup Ivan Devčić. List dodaje da će u Rimu na svečanostima biti prisutni i predsjadnik Hrvatske biskupske konferencije Josip Bozanić, zatim Ivan Prenđa, Valter Župan i drugi.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
´U srijedu 18. prosinca hodočasnici će prisustvovati općoj audijenciji i donijet će Papi jednu krunicu, koju je za tu priliku posebno načinio umjetnik Danijel Popović, u okviru godine koju je Sveti Otac posvetio upravo marijanskoj molitvi. Inicijativu su u godini krunice poduprijeli listovi iz Rijeke, Zadra, Karlovca i Osijeka´, piše ´Osservatore Romano´ i podsjeća kako je godinu krunice proglasio Ivan Pavao II. na Trgu sv. Petra, 16. listopada, na početku 25-godišnjice njegova pontifikata.

Radio Vatikan je također danas objavio informacije o dolasku hrvatskih hodočasnika na svečanost predaje božićnog drva Papi i opću audijenciju kojom će prilikom Ivanu Pavlu II. biti poklonjena krunica, a na inicijativu hrvatskih listova.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara