Vatra pokraj Zadra došla nadomak kuća, požar je podmetnut?

Foto: Jure Mišković / Cropix

ZBOG dva požara koja su izbila danas tijekom poslijepodneva u okolici Zadra, na teren je izašlo 40 vatrogasaca sa 15 vatrogasnih vozila kako bi obuzdali vatrenu stihiju koja se nošena jakom burom opasno približila kućama u naselju Baričevićima.

Kako nam je kazao Željko Šoša, glavni zapovjednik županijske vatrogasne zajednice, prvi požar izbio je u 17.05 sati i to između Briševa, Murvice i Baričevića.

"Tamo su se odmah uputile postrojbe DVD-a Zadar i DVD-a Pljusak iz Nina, ali kako se radi o većem požaru tražili smo pomoć i od interventne postrojbe. No, kada se približio kućama u Baričevićima, na minski sumnjivom području, izbio je drugi požar, dva do tri kilometra zapadnije, u gustoj borovoj šumi na predjelu Čubrijan, na istočnom ulazu u Zadar", kaže nam Šoša.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Vatrogasci su, kaže nam, uskoro uspjeli taj drugi požar staviti pod kontrolu, a izgorjelo je hektar i pol do dva borove šume. "Istovremeno se aktivno i dalje radi na ovom prvom požaru i kroz jedno sat vremena mogli bismo ga staviti pod kontrolu", kaže nam Šoša.

Zapovjednik županijske vatrogasne zajednice smatra i kako je lako moguće da je ovaj drugi požar podmetnut, jer je vatra izbila u samom središtu te guste borove šume.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara