Vatrogasci za četvrtak najavili masovne prosvjede

Foto: Index / Arhiva

"UNATOČ obećanjima Predsjednice Vlade RH da neće biti smanjivanja sredstava za vatrogasce Glavni vatrogasni zapovjednik Mladen Jurin i Ravnatelj DUZS-a Damir Trut prevarili su Vladu RH i stavili u proceduru Uredbu o minimalnim financijskim standardima za decentralizirane funkcije vatrogastva bez mišljenja sindikata", stoji u otvorenom pismu Sindikata vatrogascima RH u kojem se za četvrtak najavljuju masovni prosvjedi.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Vatrogasci traže od Vlade i MUP-a da odmah povuku navedenu uredbu kojom su drastično smanjena sredstva za plaće i materijalne troškove, te da primjereno kazni čelnike koji su doveli do toga njihovom smjenom. Pozivaju DORH i MUP da ispitaju Glavnog vatrogasnog zapovjednika i Ravnatelja DUZS-a, te podignu kaznenu prijavu zbog dovođenja u opasnost građana RH i imovine općeopasnom radnjom, svjesnim smanjivanjem potrebnih osnovnih sredstava za rad vatrogasaca te ugrožavanja sigurnosti građana.

Vatrogasci su najavili masovni prosvjed za četvrtak do ispunjenja njihovih zahtjeva, a to su rješenje financiranja vatrogastva na razini države, rješavanje radno-pravnog statusa vatrogasaca te micanje vatrogastva iz DUZS-a te smjena Glavnog vatrogasnog zapovjednika i Ravnatelja DUZS-a po hitnoj proceduri. Vatrogasci ne isključuju ni mogućnost generalnog štrajka.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara