Vatrogasni centar u Divuljama o najnovijim požarima

POŽAR niskog raslinja i borove šume nastao je u rano prijepodne između Poreča i Pazina, južno od mjesta Baderne, izvijestili su danas Državni vatrogasni operativni centar Ministarstva unutarnjih poslova (MUP) i Ministarstvo obrane Republike Hrvatske.

Trenutna opožarena površina iznosi oko dvanaest hektara, a širenje požara zaustavilo je 40 vatrogasaca iz Rovinja i Poreča sa sedam vozila, uz pomoć jednog protupožarnog zrakoplova.

Isti je kanader oko 17 sati preusmjeren na požarište između Osora i mjesta Punta Križa na otoku Cresu. Na tom je dijelu oko 16 sati izbio požar niskog raslinja na više lokacija, a gasi ga 18 vatrogasaca sa četiri vozila, te jednim vozilom "Elektrovoda". Površina opožarenih šuma je još nepoznata, a gašenje je još uvijek u tijeku.

Na širem području mjesta Donja Perjasica kod Duge Rese nastao je požar koji je karlovačkim vatrogascima dojavljen u 17,15 sati. Duljina požarne fronte procijenjena je na pet kilometara.

Prema izvješću Centra, požar u kojem gori trava i šikara, ugrozio je tri sela na tom području, ali su vatrogasci iz Karlovca, Duge Rese, Belajskih Poljica, Generalskog Stola, Tuškana, Jelse, Mahična i Siča otklonili opasnost po naseljena mjesta.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Iz Centra izvješćuju i kako se ponovno proširio požar na području između mjesta Kučetine i Bilići (dva kilometra istočno od Vrgorca), a riječ je o požaru koji se jučer proširio iz Federacije Bosne i Hercegovine.

Na mjestu tog požara nalazi se 29 vatrogasaca sa šest vozila, a u pomoć su im poslani kanader i dva izviđačko-navalna zrakoplova- zračni traktori.

Veliki dim koji se vidi sa požarišta na otoku Hvaru uobičajena je pojava na zgarištima požara koji su dugo trajali.

Vatrogasci koji dežuraju na požarištu saniraju još uvijek aktivna mjesta na garištu, a područje izvan njihova dosega sanira protupožarni zrakoplov "kanader", priopćeno je iz Državnog vatrogasnog operativnog centra MUP-a.

(Hina) pp/sdju ip

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara