VE: Potpisana konvencija o zaštiti osoba i razmjeni podataka

STALNI predstavnik Republike Hrvatske pri Vijeću Europe, veleposlanik Neven Madey, potpisao je u četvrtak u Strasbourgu u ime Vlade RH Konvenciju za zaštitu osoba glede automatizirane obrade osobnih podataka i pripadajući Dodatni protokol u vezi nadzornih tijela i međunarodne razmjene podataka te je predao glavnom tajniku VE Walteru Schwimmeru ispravu kojom RH ratificira Građanskopravnu konvenciju o korupciji.

Kako se ističe u priopćenju Ministarstva vanjskih poslova,

pristupanje još jednom te potpisivanje dva nova pravna instrumenta Vijeća Europe predstavlja daljnji napredak u prilagodbi pravnog sustava RH europskim standardima.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Građanskopravna konvencija o korupciji prvi put na međunarodnoj razini utvrđuje zajedničke propise za područje građanskog prava i korupcije, te obvezuje stranke da u svom internom pravu predvide djelotvorne mjere u korist osoba kojima je korupcijom nanesena šteta, kaže se u priopćenju.

U pogledu Konvencije za zaštitu osoba glede automatizirane obrade osobnih podataka ističe se da je riječ o prvom međunarodnom obvezujućem instrumentu koji ima za cilj da se svakoj fizičkoj osobi zajamči zaštita njezinih prava i temeljnih sloboda, osobito pravo na zaštitu privatnosti pri automatskoj obradi osobnih podataka.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara