Već u srpnju dva i pol puta više Francuza nego lani

Već u srpnju dva i pol puta više Francuza nego lani

PREMA najnovijim podacima o broju gostiju koji su svoj odmor rezervirali preko adriatica.net-a, turisti s francuskog govornog područja već u srpnju bilježe dva i pol puta veći broj dolazaka negoli lani.

Od 29 559 gostiju koliko ih je od siječnja do srpnja 2004. rezerviralo svoj smještaj preko adriatica.net-a, njih 18% ili točnije 5 320 čine Francuzi. U odnosu na prošlogodišnje podatke kada je svoj odmor preko adriatica.net-a rezerviralo sveukupno 33 788 gostiju, udio Francuza bio je oko 5%.

Ove se godine najčešće odlučuju za Dubrovnik i šire dubrovačko područje, u pravilu traže smještaj visoke i više kakvoće, a druga omiljena destinacija im je Kvarner. Zanimaju ih također i jedrilice koje po potrebi mogu iznajmiti zajedno sa skiperom.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Među ostalim se gostima zasad ističu i Mađari s tek nešto manjim postotnim udjelom od Francuza, a usporedo s dolaskom feragosta sve je više Talijana zainteresiranih za odmor u Hrvatskoj.

Prema ovogodišnjim očekivanjima i planovima adriatica.net-a za sezonu 2004., ove će godine u Hrvatsku dovesti preko 40 000 gostiju, što je za oko 20% više nego u 2003.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara