Većeslav Rački kandidat za osječkoga gradonačelnika

Stečajni upravitelj osječke Gradske banke Većeslav Rački bit će nositelj liste Demokratskog centra (DC) i Hrvatskih demokršćana (HD) na idućim izborima za Županijsku skupštinu i osječko Gradsko vijeće, a ujedno će biti i kandidat za osječkoga gradonačelnika, istaknuto je na današnjoj konferenciji za novinare u osječkome DCu.

Predsjednik županijskoga DC-a Miroslav Šimić kazao je kako su te stranke odlučile poduprijeti Račkoga zbog njegova programa, jer se zauzima za osnivanje agrobanke u Slavoniji i regionalni ustroj Slavonije i Baranje te zato što je uspješan menadžer, koji ne živi od politike.

Rački je kazao kako se zauzima za promjenu Ustava i saborsku dvodomnost, odnosno osnivanje "doma regija". Ustvrdivši kako je "država vlasnik Slavonije", ocijenio je da je najvažnije slavonsko pitanje da "sami upravljamo sobom". U četverogodišnjem mandatu u Slavoniji možemo dosegnuti dohodak od 9000 dolara po stanovniku, ali zato treba revitalizirati sve resurse, čime se ne može upravljati iz Zagreba, rekao je Rački.
Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ocijenivši kako je regionalizam oblik upravljanja koji je raširen u cijeloj Europi, Rački je dodao da Osijek mora biti središte i pokretač razvoja Slavonije i Baranje.

(Hina) xivuc ymć

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara