Većina Palestinaca ne vjeruje da će se povlačenje iz Gaze dogoditi

VEĆINA Palestinaca ne vjeruje da je Izrael ozbiljan u svojoj nakani da se povuče iz pojasa Gaze i iz 21 naselja, pokazuju rezultati istraživanja objavljeni u ponedjeljak.

Oko 53 posto Palestinaca misli da se Izrael neće povući s tog područja do 2005., kao što je najavio, 19,5 posto ih misli da će se to dogoditi, 25,2 posto ih drži da je Izrael prilično ozbiljan u svojim namjerama, dok ostali nemaju o tome nikakvo mišljenje, prema istraživanju koje je provelo sveučilište Bir Zeit nedaleko od Ramale na Zapadnoj obali.

Ukupno 50 posto ispitanika misli da će povlačenje biti djelomično, 11,3 posto da će ono biti potpuno, a 38,4 da ga neće ni biti.

Povrh toga, 39,3 posto ispitanika smatra da je Palestinska samouprava Jasera Arafata kadra da preuzme nadzor nad pojasom Gaze nakon izraelskog povlačenja, 24,7 posto misli suprotno, dok 30,7 posto misli da bi to mogao učiniti uz stanovita ograničenja.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Ukupno 46,6 posto ispitanika vjeruje da će se izraelskim povlačenjem poboljšati sigurnost stanovništva u Gazi, 20,5 posto misli suprotno,

Izraelska je vlada 6. lipnja donijela načelnu odluku o povlačenju iz pojasa Gaze i 21 naselja, kao i iz četiriju izoliranih naselja na sjeveru Zapadne obale do 2005.

Istraživanje je provedeno na uzorku od 1.197 ispitanika, odraslih Palestinaca sa Zapadne obale i iz Gaze, s dozvoljenom pogreškom od 3 posto.

(Hina) xvrad ysb

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara