Većina požara na šibenskom području pod kontrolom gasitelja

VEĆINA požara u Šibensko-kninskoj županiji lokalizirana i stavljena pod kontrolu gasitelja, izvijestio je nešto prije 8 sati Operativni stožer vatrogasne zajednice Šibensko-kninske županije.

Vatrogasci se s vatrom još bore na području Tribunju gdje je požar izbio sinoć oko 22 sata. Izgorjela je suha trava, nisko raslinje te neutvrđen broj stabala maslina i čokota vinove loze. U gašenju tog požara sudjeluje 30 vatrogasaca sa šibenskog područja, a jutros su im u pomoć pristigla i tri kanadera.

Zbog tog je požara noćas bila zatvorena za promet županijska cesta Tribunj-Vodice.

Velik požar na skradinskom području je pod nadzorom 170 gasitelja. Cesta Tromilja-Skradin, koja je bila zatvorena jučer od 13.40 sati, noćas je od jedan sat otvorena za promet.

Jutros će u pomoć gasiteljima na šibenskom području pristići 670 pripadnika HV-a, a od 6,15 sati na požarištu u Skradinu u gašenju požara sudjeluje i jedan helikopter.

Sinoć je u 22,20 sati zapovjeđena mobilizacija pripadnika Civilne zaštite na području Šibenika, Vodica i Drniša.

Požar na prostoru između Žitnića i Pakova sela koji je izbio jučer poslijepodne zahvatio je minirano područje, pa se ne može aktivno gasiti. Do sada je izgorjelo 200 ha suhe trave i niskog raslinja. Rubne dijelove požarišta gasi 15 vatrogasaca Javne postrojbe Drniš.
Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara