Većina požara na splitskom području pod nadzorom, evo što je sve progutala vatra

Većina požara na splitskom području pod nadzorom, evo što je sve progutala vatra

Foto: Hina

VEĆINA požara na području Splitsko-dalmatinske županije je ugašena ili stavljena pod nadzor, a opožarena površina je veća od 150 hektara borove i hrastove šume, niskog raslinja, brnistre, makije, trave i maslina, doznaje se u Javnoj vatrogasnoj postrojbi Grada Splita.

 Požar koji je u ponedjeljak buknuo na području Zelovo-Plješivica, nedaleko Sinja od četvrtka popodne je lokaliziran.  Jučer ga je gasilo  78 gasitelja, sa 14 vozila. Od zračnih snaga u gašenju su sudjelovala tri zračna taktora. Izgorjelo je 70 hektara hrastovine, makije i trave.

Ista površina izgorjela je na brdu Perun, Staro selo-Jesenice kod Omiša  od požara koji je buknuo zbog udara groma. Izgorjela je hrastovina, borovina, makija i visoka trava, a požar je ugašenim jučer ujutro. Požari u Zelovu-Plješevici i na brdu Perun, Staro selo-Jesenice najveći su požari ove sezone i  požari koji su najduže trajali.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Vatrogasci su posla jučer imali  i u Neoriću nedaleko Muća gdje je u dva sata, koliko je požar trajao, izgorio hektar trave i niskog raslinja. Vatru su ugasili pripadnici DVD Muć s 12 vatrogasaca, tri vozila i tri zračna traktora.

Požar je buknuo jučer i na Braču, koda Bola.  Izgorjelo osam hektara trave, makije, borovine i 100 maslina. Na intervenciju je izašlo 20 gasitelja iz Bola, Supetra, Selaca i Pučišća sa šest vozila, a pomagala su im i dva kanadera. Požar je lokaliziran tri sata kasnije, u 17,40. sati,  a vatrogasci su ostali na terenu zbog sanacije požarišta.

Zahvaljujući brzoj intervenciji gasitelja iz DVD- a Solin, Zagora, Klis, Mladost, Dugopolje i Muć jučer popodne je lokaliziran požar u Vučevici-Ljubićima kod Klisa. Zbog tog je požara od 17,2 do 19,31 bio isključen 220 kw dalekovod Konjsko-Bilice. Izgorjela su četiri hektra niskog raslinja, trave, te makije. Vatrogasci još uvijek saniraju teren kako bi požar u potpunosti ugasili.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara