Većina zagrebačkih škola i fakulteta pridržava se naputka ministra Primorca

VEĆINA zagrebačkih fakulteta, srednjih i osnovnih škola pridržava se jučerašnje preporuke Ministarstva znanosti, obrazovanja i športa, da se učenicima, studentima, nastavnicima i zaposlenicima, ako to žele, omogući praćenje prijenosa pogreba pape Ivana Pavla II.

Neki fakulteti, međutim, preporuku su primili tek na kraju jučerašnjeg radnog vremena, pa su profesori, studenti i zaposlenici o njoj tek djelomično obaviješteni.

Kako je istaknula tajnica Fakulteta političkih znanosti (FPZ) Irena Farkaš, iz tog je razloga na FPZ-u "šaroliko", jer obavijesti nisu pravovremeno proslijeđene svima.

Filozofski fakultet tu odluku, pristiglu tek nakon 15 sati, proslijedio je pročelnicima odsjeka i voditeljima kolegija, a u prostorijama gdje su TV-prijemnici omogućeno je praćenje prijenosa pogreba.
Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ekonomski fakultet odluku je dobio tek danas, te predavanja nisu otkazana, ali tko želi može pratiti TV-prijenos.

U Gimnaziji na Katarininom trgu nastava se odvija djelomično, a svim učenicima koji to žele omogućeno je praćenje prijenosa pogreba, dok je zagrebačka Treća Gimnazija imala nastavu samo prva dva sata u jutarnjoj smjeni.

Osnovnoškolske ustanove također se pridržavaju preporuke ministarstva. Tako su primjerice u osnovnoj školi "Augusta Harambašića" bila organizirana tek prva dva sata, dok se tijekom ostatka nastave organizirano prati prijenos pogreba Svetog Oca.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara