Vehabija je policajce u Bugojnu napao protutenkovskim minama?

Tekst: J.Š.
Foto: Dado Ruvić (Cropix)

POLICIJA je u Bugojnu jutros u 8 sati nastavila očevid na mjestu jučerašnjeg terorističkog napada u kojem je poginuo jedan policajac, a šestero ljudi je ozlijeđeno. FTV javlja kako je zdravstveno stanje 26-godišnje teško ozlijeđene policajke Edine Hindić i dalje jako teško.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ona je operirana u Sarajevskom kliničkom centru, a trenutno je smještena na Kliniku za anesteziju i reanimaciju. Pod stalnim je nadzorom liječnika, a anesteziolozi strahuju zbog teške ozljede pluća. Pogreb poginulog policajca Tarika Ljubuškića zakazan je za sutra u 17.15 sati na groblju u Bugojnu.

Policija je uhitila još tri osobe zbog sumnje da su sudjelovale u terorističkom napadu u Bugojnu. Za jednom osobom se još uvijek traga. Uhićeni će nakon ispitivanja biti proslijeđeni Tužiteljstvu BiH. Jedan od njih, Haris Čaušević zvan Oks, sinoć je prebačen u prostorije Federalne uprave policije u Sarajevu. Radi se o osobi koja je dobro poznata policiji, a dovodi se u vezu s vehabijskom zajednicom.

Čauševića je policija uhitila nedugo nakon eksplozije, a zatim je priznao da je aktivirao eksplozivnu napravu na zgradi policije u Bugojnu. Neki tamošnji mediji pišu i kako je Haris Čaušević Oks prilikom napada koristio napravu izrađenu od kombinacije protutenkovskih mina koje sadrže i do kilogram plastičnog eksploziva.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara