Vehabijama iz Novog Pazara sudac odredio trideset dana pritvora

ISTRAŽNI SUDAC u Novom Pazaru odredio je pritvor u trajanju mjesec dana četvorici vehabita osumnjičenih za terorizam, čiji je kamp pronađen prije tri dana u selu Žabren kod Sjenice, prenosi B92.

Ministar policije Dragan Jočić izjavio je da protu-diverzijska jedinica Žandarmerije, na terenu nastavlja akciju započetu prije tri dana, u kojoj su otkriveni kamp sa značajnom količinom oružja, nekoliko šatora i pećina u kojoj su obučavani pripadnici grupe vehabija.

"Ta akcija pokazuje odlučnost državnih organa da spriječe svaki oblik nasilja i terorizma. Sve što bi osporilo akciju državnih organa moglo bi se tumačiti kao više nego nedobronamjerno, a važno je da smo djelovali preventivno i da smo operativnim radom otkrili grupu i razbili je", izjavio je ministar policije.

Policija je tada privela Mirsada Prentića (1977.), Fuada Hodžića (1974.), Vahida Vejselovića (1984.) i Senada Vejselovića (1983.). Sva četvorica uhićenika su iz Novog Pazara. Jedan od osumnjičenih je pobjegao prilikom policijske akcije privođenja te za njim policija intenzivno traga, izjavio je Jočić.

A.B.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara