Vekić: Mesić priča o spaljenim kućama četnika

Vekić: Mesić priča o spaljenim kućama četnika

Foto: Marko Miščević/Cropix

RATNI ministar Ivan Vekić, danas  predsjednik stranke Hrvatska straža još je jučer reagirao na Mesićeve viđenje događaja oko Brijunskih transkripata, a jutros je organizirao i konferenciju za novinare na kojoj je ponovio kako Mesić laže. "Mesić svojom izjavom da je jedan tadašnji ministar koji je i ovih dana glasan, referirao Tuđmanu da se srpska sela u zapadnoj Slavoniji pale u tri smjene, napada i Tuđmana i mene. Njegova izjava znači da je hrvatsko političko vodstvo znalo što se događa ali da to nije spriječilo", ustvrdio je Vekić na konferenciji u Osijeku.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
"Istina je da su neke kuće spaljene, ali spaljene su zato što su tamo bili teroristi. Niti jedan civil nije ubijen jer su civili napustili svoja sela. To su bila sela sa srpskim stanovništvom, ali to su četnička sela", rekao je Vekić dodajući kako Hrvate u mjestima Voćin, Balinci, Mikleuš i Četekovec nisu ubili niti JNA niti dobrovoljci iz Srbije već mjesni četnici. O njihovim kućama sada priča Mesić", ljutit je Vekić na bivšeg predsjednika.

"Tuđman nije znao niti za kakva paljenja srpskih sela, čak ni za ona za koja smo imali pravo. Kome je potrebno da se osim generala osude i najviši državni dužnosnici? Očito onima koji pokušavaju dokazati da je Hrvatska nastala na zločinu", zaključio je Vekić.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara