Veleposlanica Indonezije u nastupnom posjetu kod Gorana Granića

POTPREDSJEDNIK vlade Republike Hrvatske, primio je u petak u nastupni posjet Sapartini Singgih Kuntjoro-Jakti, veleposlanicu Republike Indonezije u Republici Hrvatskoj, priopćeno je iz vladina ureda za odnose s javnošću.

Sugovornici su se suglasili kako dobre bilateralne odnose Hrvatske i Indonezije treba unaprijediti u području gospodarstva, trgovine, turizma i kulture. Granić je s time u svezi dodao da dvije zemlje, nakon prošlogodišnje razmjene posjeta predsjednika država, trebaju stvoriti uvjete da gospodarstvenici mogu bolje surađivati.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Na Granićevo pitanje o načinima borbe protiv terorizma i o sigurnosti ljudi u Indoneziji, a s obzirom na nedavni napad na Baliju, veleposlanica je odgovorila da se Indonezija zajedno s njoj susjednim zemljama udružila u borbi protiv terorizma te ga izvijestila o tijeku istrage protiv počinitelja tog napada na Baliju.

Veleposlanica Kuntjoro-Jakti također je izrazila zanimanje Indonezije za luku Rijeka, koja bi za njih mogla postati ulaznim vratima za čitavu regiju i Srednju Europu. Također je najavila da će Indonezija, najvjerojatnije 2005., biti zemlja partner na Zagrebačkom velesajmu, dodaje se u priopćenju.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara