Veleposlanici Belgije i Francuske u Hrvatskoj Kostajnici

Veleposlanici Belgije i Francuske u Hrvatskoj MarieJohane Roccas i Francoise SaintPaul te voditelj Misije OESSa Peter Semneby posjetili su danas područje Hrvatske Kostajnice u Sisačkomoslavačkoj županiji, stradalo u srpskoj agresiji tijekom Domovinskog rata.

S predstavnicima lokalnih vlasti razgovarali su o obnovi u ratu uništene i oštećene komunalne infrastrukture, planovima za pokretanje gospodarstva i uvjetima života na tom području.

U pratnji gradonačelnika Hrvatske Kostajnice Davora Govorčinovića, veleposlanici su obišli kostajnički Stari grad Zrinskih, čiju obnovu kao iznimno vrijednog spomenika financira Ministarstvo kulture.

Obišli su i ostale kostajničke povijesne znamenitosti; obnovljenu crkvu i samostan svetoga Antuna Padovanskog te zgradu kostajničkog Magistrata, čija je obnova pri kraju.
Tekst se nastavlja ispod oglasa

Belgijski i francuski veleposlanici te voditelj Misije OESS-a pohvalili su velik napredak u temeljitoj obnovi Hrvatske Kostajnice te vraćanje prijeratnih urbanih sadržaja.

S predstavnicima lokalne vlasti veleposlanici su razgovarali i o položaju srpske nacionalne manjine i doseljenika iz BiH.

(Hina) xžmalj ysp

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara