Veleposlanik Grdešić uputio izraze sućuti obitelji Zovko

HRVATSKI veleposlanik u Sjedinjenim Džavama Ivan Grdešić izrazio je u petak sućut obitelji Zovko povodom smrti Jerka Jerryja Zovke koji je ubijen u Iraku.

"Vaš sin je dao svoj život za plemenite ideale i na njega su ponosni i SAD i Hrvatska", rekao je Grdešić u brzojavu sućuti.

Jerko Jerry Zovko, Amerikanac hrvatskog podrijetla, jedan je od četiri američka civila koji su u srijedu iz zasjede ubijeni u Falluji u Iraku nakon čega su njihova tijela brutalno unakažena i vučena ulicama.
Tekst se nastavlja ispod oglasa

Zovko je u Iraku radio za tvrtku Blackwater Security Company koja pruža usluge osiguranja.

"Pokrenut plemenitim porivom pomoći izgradnje demokracije u Iraku, kako bi i tamošnji ljudi počeli uživati slobode kakve je Jerko uživao u svojoj domovini SAD-u, a koje konačno uživamo i u domovini njegova podrijetla Hrvatskoj, postao je žrtvom onih koji ne žele mir, slobodu i pravdu", stoji u brzojavu sućuti.

Trideset dvogodišnji Zovko je rođen u Clevelendu, u Ohiou, gdje je završio srednju školu i godinu dana državnog sveučilišta. On je 1991. s 19 godina stupio u američku vojsku gdje je bio pripadnik 82. zračno desantne divizije iz Fort Bragga u Sjevernoj Carolini.
Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara