Veleposlanik Rossin u Hrvatskoj Kostajnici pustio u rad vodocrpilište

AMERIČKI veleposlanik u Hrvatskoj Lawrence Rossin danas je na prigodnoj svečanosti pustio u rad obnovljeno vodocrpilište Pašna vrela kod Hrvatske Kostajnice iz kojega se pitkom vodom opskrbljuje više od osam tisuća stanovnika kostajničkoga područja.

Obnovu kostajničkog vodocrpilišta financirala je Američka agencija za međunarodni razvoj (USAID), koja je od "Oluje" do sada obnovu kostajničkog kraja pomogla s oko dva milijuna dolara.

Kostajnički gradonačelnik Davor Govorčinović zahvalio je USAID-u na velikoj pomoći u obnovi u Domovinskom ratu uništene komunalne mreže, što omogućuje normalan život u gradu i tom dijelu hrvatskog Pounja. USAID je, po gradonačelnikovim riječima, u obnovu Hrvatske Kostajnice do sada uložio oko dva milijuna kuna, kojima je obnovljeno vodocrpilište Pašna vrela, t.j. agregat u crpnoj stanici i elektromreža do nje i 18 kilometara dalekovoda od mjesta Komogovine do Majura, športska dvorana u kostajničkoj Srednjoj školi "Ivana Trnskoga" i drugi infrastrukturni objekti.

USAID i grad Hrvatska Kostajnica potpisali su na svečanosti u hotelu "Central" Aneks Memorandumu o razumijevanju kojim će USAID u nastavak obnove komunalne infrastrukture na tom području uložiti još oko 130.000 dolara. Aneks su potpisali direktor USAID-a William Jeffers i gradonačelnik Govorčinović.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ugovor vrijedan 2,8 milijuna kuna o financiranju gradnje vodospreme u Panjanima kod Hrvatske Kostajnice potpisali direktor kostajničkog Komunalca Tomislav Žličarić i USAID-a Jeffers te glavni direktor Hrvatskih voda Jakša Marasović, u nazočnosti zamjenika ministra javnih radova, obnove i graditeljstva Venka Ćurlina i župana Đure Brodarca.

Sudionici svečanosti obišli su novu športsku dvoranu Srednje škole "Ivana Trnskog".

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara